De meeste mensen nemen een abonnement op Netflix vanwege de nieuwe films of hun favoriete tv-serie. Toch is dat niet het enige wat de streamingsdienst te bieden heeft. Er is namelijk ook de nodige non-fictie die kunt bekijken. In de vorm van een behoorlijk aanbod aan documentaires. In onderwerp variëren ze van de onontkoombare Tweede Wereldoorlog tot docu`s over de Fifa en het heelal. In dit overzicht de twintig beste Netflix documentaires die je zeker een keer gezien moet hebben.
Zoals je waarschijnlijk weet verandert het aanbod van Netflix constant. Deze lijst is samengesteld in mei 2022, het zou dus kunnen dat er titels zijn verwijderd. Laat het ons weten bij de reacties!
Inhoud
18. Amanda Knox (2016)
Het verhaal van Amanda Knox kijkt als een grote puzzel. Wat een bijzondere levenservaring had moeten worden, eindigde als een nachtmerrie. Amanda Knox vertrekt als uitwisselingsstudent naar Italië, maar wordt daar beschuldigd van de moord op een andere student in 2007. De documentaire gaat na wat er is gebeurd en hoe de nachtmerrie zich ontvouwde.
17. Hot Girls Wanted (2015)
In een tijdperk waarin iedereen met iedereen kan communiceren via het internet geld het recht van de sterkste. In Hot Girls Wanted wordt ingezoomd op een negatief neven effect van het internet. Hiermee kunnen pooiers namelijk makkelijk in contact komen met grote groepen kwetsbare meisjes en jonge vrouwen. In deze documentaire wordt pijnlijk duidelijk hoe makkelijk het is voor de web generatie om in de porno industrie te eindigen.
16. Shiney Flakes (2021)
15. How the Beatles changed the world (2017)
14. What Happened, Miss Simone? (2015)
Nina Simone was een briljante en zeer expressieve pianist en singer-songwriter in de jaren `60. Helaas was dat voor een zwarte vrouw niet de beste tijd om beroemd te worden. In de documentaire kom je er achter dat ze innerlijk verscheurd werd tussen het najagen van haar muzikale carrière en het steunen van de burgerrechten beweging voor Afro Amerikanen. Op een gegeven moment besloot ze haar carrière aan de wilgen te hangen en naar Liberia in Afrika te verhuizen. Hoe kon het zo ver komen? In What Happened, Miss Simone? Wordt het hele verhaal verteld.
13. The Biggest Little Farm (2018)
12. 14 Peaks: Nothing is impossible (2021)
11. 13th (2016)
Een documentaire over het gevangeniswezen in de Verenigde Staten. Van alle gevangenen ter wereld bevindt 25% zich in een Amerikaanse cel. En dat terwijl de VS maar 5% van de wereldbevolking uitmaken. In 13th wordt uitgelegd hoe het zo ver heeft kunnen komen. Het gaat onder meer over de burgerrechten (voor Afro-Amerikanen) en de oorlog die de VS voert tegen drugscriminaliteit sinds Ronald Reagan.
10. The Social Dilemma (2020)
9. Drive to Survive (2019)
Ben jij nou groot fan van Formule 1 of wil je deze wereld een keer ontdekken? Dan is de documentaire ‘Drive to Survive perfect voor jou’. In deze documentaire zie je hoe het er achter de schermen aan toe gaat in de race wereld, je leert de teams en coureurs kennen. Je word meegenomen in een heel formule 1 seizoen. Er zijn al vier seizoenen gemaakt met daarin tien afleveringen per seizoen, genoeg kijk plezier dus!
8. A life on our planet (2020)
7. The mind explained (2019)
In de documentaire ‘The mind explained’ kom je erachter hoe je brein werkt. Vraag jij je wel eens af hoe je hoofd werkt? Dan is deze documentaire perfect voor jou. Je ziet hoe psychisch stoornissen werken zoals een angststoornissen. Verder zie je wat er gebeurt als je droomt en hoe je hersenen werken.
6. Virunga (2014)
Een documentaire over het onstabiele Congo, vanuit het perspectief van rangers in het Viranga National Park in Congo. Een ex-kindsoldaat, die ranger werd probeert samen met een opvoeder van baby gorilla`s en een Belgische bioloog het park te beschermen tegen indringers die het voorzien hebben op de laatste berggorilla`s en de natuurlijke grondstoffen van het park. In 2012 ontstaat een nieuwe rebellengroep, M23 die de veiligheid van het hele gebied in gevaar brengt. Zal het ze lukken om het park te verdedigen?
5. Inside Job (2010)
De wereldwijde crisis van 2008 zorgde bijna voor de totale instorting van het huidige financiële systeem. 20 triljoen dollar en een enorm banenverlies waren het gevolg. Hoe kon het zover komen. In Inside Job gaan de documentairemakers zo ver mogelijk om achter de lugubere waarheid te komen die leidde tot het ontstaan van de crisis. Door middel van diepgravend onderzoek en interviews met vooraanstaande financiële specialisten wordt langzaam duidelijk hoe corruptie en zelfverrijking zorgden voor ongekende risico`s bij financiële instellingen, politici en academische instellingen.
4. Bad Sport (2021)
3. Making a murderer (2015)
Het is ieders nachtmerrie. Beschuldigt worden van een moord, terwijl je deze niet hebt gepleegd. Helemaal als je vermoed dat het is bedoeld om je monddood te maken. Steven Avery maakte de documentaire Making a murderer over een periode van tien jaar. Het begint ermee dat hij wijd verspreide corruptie wilt aantonen bij de lokale overheid en eindigt ermee dat hij zichzelf moet zien te verdedigen op beschuldiging van moord.
2. Cowspiracy: The Sustainability Secret (2014)
Een schokkende, maar ook humoristische film over een milieuactivist die probeert oplossingen te bedenken voor ingewikkelde klimaatproblemen. Waar grote organisaties falen in het bedenken van echte oplossingen voor het klimaatprobleem, pakt onze activist het probleem `bij de hoorns`.
0 Comments