Naar de bioscoop in Maart? Ook deze maand komen er weer veel nieuwe films uit, in veel verschillende genres. In dit overzicht vindt je een beschrijving van de allerbeste films die in maart uitkomen en zonder meer de moeite van het bezoeken waard zijn. (Op datum van verschijnen in de bioscoop).
Inhoud
12. Red Sparrow (1 maart)
Red Sparrow is een superspannende actiethriller met een voortdurend veranderende verhaallijn. Het verhaal gaat over de Russische ballerina Dominika die na een zware blessure ineens aan het einde van haar carrière staat. Haar toekomst valt onder haar vandaan en zo wordt ze een makkelijke prooi voor een Russische recruteerder voor het zogenaamde `sparrow` programma. Hier worden mensen opgeleid tot geheime agenten, waarbij ze zowel hun lichaam als hun verstand leren in te zetten als wapens. Dominika ondergaat het superzware programma met succes en is één van de beste studenten ooit. Maar hoe gaat ze om met haar eerste opdracht. Een affaire beginnen met een CIA agent die de diepste geheimen van de dienst bewaakt.
11. Death Wish (1 maart)
Hollywood kent al enkele jaren een nieuw genre: de moralistische moordenaar. Death Wish is daar zonder meer een heel goed voorbeeld van. Een doorsnee burger, die op de intensive care werkt, veranderd in een op wraak beluste moordenaar als zijn vrouw en dochter op gewelddadige wijze worden aangevallen in hun eigen huis. De politie geeft niet thuis en dus besluit dokter Paul (Bruce Willis) om het recht in eigen hand te nemen. Naar mate er meer slachtoffers vallen vraagt iedereen zich af hoe ze dit moeten zien. Als een rechtvaardige moordenaar of een dodelijke slachter?
10. Phantom Thread (1 maart)
Kleermaker Reynolds Woodcock (Daniel Day-Lewis) heeft het helemaal voor elkaar. In de jaren 50 van de vorige eeuw is hij de kleermaker van de jetset in het naoorlogse Londen. Hij krijgt de meest gewilde klanten over de vloer en verzorgt de kleding van filmsterren, de adel en rijke erfgenamen. Daarbij is hij een typische eeuwige vrijgezel die vooral kortstondig geniet van de voorbijkomende dames. Totdat er uiteraard een wel heel bijzondere vrouw in zijn leven komt. Alma (Vicky Krieps) gooit zijn mooie leven flink overhoop. Is de liefde zoveel waard?
9. A Wrinkle in Time (8 maart)
Salvador Dali meets Disney in deze fantasierijke avonturenfilm. Tieners Meg Murry, haar broer Charles en schoolvriend Calvin komen in een bijzondere fantasiewereld terecht na de verdwijning van de vader van Meg en Charles. Meg is er van overtuigd dat hun vader door een bijzonder experiment in een andere dimensie terecht is gekomen. Dit blijkt te kloppen als ze door drie vreemde wezens zelf naar deze andere dimensie worden gebracht om hun vader te gaan zoeken. In deze wereld is niets wat het lijkt en helemaal risicoloos is hij daarbij ook niet.
8. Bankier van het verzet (8 maart)
In een tijd dan bankiers vooral bekend staan als grote graaiers, is het leuk om het bankiersvak eens van een andere kant belicht te zien. Bankier van het verzet gaat over misschien wel de grootste verzetsheld van de Tweede Wereldoorlog: Walraven van Hall (Barry Atsma). Walraven werkt bij de Nederlandse bank tijdens de oorlog. Als hij wordt benaderd door het verzet, besluit hij ze te gaan helpen door een schaduwbank op te zetten om zo het verzet te financieren. Miljoenen guldens verdwijnen op spectaculaire wijze. Maar uiteraard komen de Duitsers er op een gegeven moment achter en begint er een grote jacht op de bankier van het verzet.
7. Tomb Raider (15 maart)
17 jaar na de vorige Tomb Raider is het uiteraard hoog tijd voor een geupdate versie van het verhaal. Lara Croft is de 21-jarige dochter van een overleden avonturier en eigenaar van een wereldwijd business imperium. Lara is nogal eigenwijs en weigert om de plaats van haar vader in te nemen in de zakenwereld. In plaats daarvan besluit ze zeven jaar na zijn verdwijning naar hem op zoek te gaan. Hij blijkt verdwenen te zijn in een mysterieuze tombe op een klein eiland. Lara moet tot het uiterste gaan om deze tombe te overleven en een kans te maken om haar vader te kunnen vinden.
6. LBJ (15 maart)
LBJ is de afkorting voor Lyndon Baines Johnson, één van de minst bekende presidenten van de VS. Toch is zijn verhaal zonder meer de moeite waard om te bekijken. Hij werd namelijk in één seconde president, namelijk op het moment dat President Kennedy door een kogel in Dallas om het leven kwam. Johnson komt terecht in een situatie waarin politieke vijanden op de loer liggen en hij tegelijkertijd probeert om de politieke nalatenschap va Kennedy te redden door het invoeren van de Civil Rights Act. Één van de belangrijkste wetten ooit voor de positie van Afro-Amerikanen.
5. Gringo (22 maart)
Gringo is het Mexicaanse woord voor (witte) burgers uit de VS. Één van hen is de normaal zo rustige zakenman Harold Soyinka (David Oyelowo). Hij komt terecht in uiteenlopende situaties van andere zakenlieden die aan zijn stoelpoten zagen, natuurlijk de drugsbendes uit Mexico en de nodige huurlingen die het op hem hebben voorzien. Naar mate de film vordert veranderd Harold zelf steeds meer in een crimineel. Een zwarte komedie die nog leerzaam is ook.
4. Pacific Rim: Uprising (22 maart)
Pacific Rim is een combinatie van War of the Worlds en Independence Day, maar zich dan afspelend in de toekomst. Het is een typische epische film waarin de mensheid strijd om te overleven tegen de monsterlijke `Kaiju`. De hoofdrol in de film is weggelegd voor Jake Pentecost (John Boyega). Ooit redde zijn vader de mensheid door zichzelf op te offeren tijdens een eerdere aanval van de Kaiju. Jake is niet zo geïnteresseerd in een heldenrol en is eigenlijk een halve crimineel. Maar als alles op het spel staat besluit Jake toch het heldenpak aan te trekken. Kan hij de mensheid redden van de ondergang?
3. Mary Magdalene (22 maart)
Pasen komt er weer aan. Hoog tijd dus voor een nieuwe Paasfilm, die kan wedijveren met Mel Gibson`s The Passion of the Christ. Mary Magdalene maakt daar alle kans voor. Het is een vrije vertelling van het verhaal van Maria van Magdalena, zoals ze in het Nederlands wordt genoemd. Het verhaal begint als ze prostituee is en daarmee een verschoppeling binnen de Joodse cultuur. Jezus neemt haar op en accepteert haar zoals ze is. Gedurende het verhaal ontstaat een hechte band tussen Maria en Jezus, waardoor ze langzaam maar zeker totaal veranderd.
2. Goodbye Christopher Robin (22 maart)
Ongeveer honderd jaar na het uitkomen van het verhaal, kent nog steeds iedereen Winnie the Pooh. Net zoals natuurlijk Tijgertje en Knorretje. Maar wie kent het verhaal achter het verhaal? In deze film wordt het doek opgelicht en komt het verhaal aan bod van schrijver A.A. Milne die zich door zijn zoontje Christopher Robin en zijn knuffels laat inspireren tot het schrijven van de verhalen. Op het moment dat Winnie the Pooh een enorme wereldhit wordt, veranderd echter alles. Wat is de prijs van het succes voor de familie?
1. Ready Player One (29 maart)
Ready Player One is een film die rechtstreeks voortborduurt op de veranderende technologie trend van vandaag de dag. In 2045 is de VS niet veel soeps en om te ontspannen aan hun echte leven duiken mensen in de wereld van Oasis. Een virtuele wereld waarin alles kan en je iedereen kan zijn. De jonge Wade Watts is daarop geen uitzondering. Alles veranderd wanneer de oprichter en eigenaar van Oasis overlijdt. Hij heeft een paasei verstopt in Oasis. Degene die hem vindt krijgt zijn hele bezit van 500 miljard dollar, plus de complete controle over Oasis. Ongeveer hetzelfde als het bezit van Facebook, Apple en Google bij elkaar. Een enorme jacht begint op het begeerde paasei. Maar bij een beloning die zo groot is, zijn de belangen natuurlijk enorm. En niet iedereen speelt het spel volgens de regels.
0 Comments